Stedendriehoek

De deur open voor jongeren bij wie het even niet lukt

DEVENTER – Je komt op tijd, je werkt mee voor 20 uur per week en je wilt graag je situatie verbeteren. Jonge mensen, voor wie het even niet mee zit maar wel graag willen, kunnen in de kleinschalige drukkerij PressOn een leertraject volgen. Het doel: concrete kansen op een baan of terugkeer naar school. Isla vertelt dat de deur bij Mojo51 open staat, als je maar wilt!

Isla: “Wij hebben al heel wat jonge mensen begeleid naar een werkplek of opleiding. Bij ons leren zij om te denken in mogelijkheden en de arbeidsmarkt te ontdekken. Werkervaring doen ze op in onze drukkerij PressOn.” Het traject duurt maximaal zes maanden.

“Na drie maanden gaat iemand de toekomstklas volgen. Eens per week ga je aan de slag met het ontdekken van je kwaliteiten, solliciteren, het maken van een CV, jezelf presenteren en werk zoeken. Indien je terug wilt naar school, gaan we op dat vlak helpen.” Er stromen binnenkort mensen uit, dus zijn er weer plaatsen voor nieuwe mensen. Voor meer informatie: www.mojo51.nl 

Drukwerk
Bedrijven maken met regelmaat gebruik van PressOn. “Wij hebben bijvoorbeeld tasjes gedrukt voor de lokale Rabobank en hoodies voor El Popo. Recent is er een samenwerking ontstaan met een vijftal kunstenaars. Zij hebben ontwerpen gemaakt, die worden gedrukt in zeer gelimiteerde oplage. Onder anderen Martin Geuzendam en Egbert Scheffer hebben bijgedragen met ontwerpen. Op deze manier creëren wij inkomsten die voor 70% worden gebruikt voor de leertrajecten die wij bieden. Dus voor zzp-ers, clubs en de lokale markt zijn wij de perfecte partner voor mooi bedrukt (bedrijfs)textiel, maar ook kunnen wij raamstickers verzorgen, net als posters; alles in kleine oplagen en handmatig gemaakt. Echt vakwerk dus.”  Het is drukwerk met kansen, integratiekansen in dit geval. Zie ook: www.press-on.nl.