Stedendriehoek

De Boskoele aan de start nbij de Triathlon Gorssel

GORSSEL – Een zestal triatleten van Triatlongroep De Boskoele doet op zondag 7 mei mee aan de Triathlon Gorssel. Met een nieuw en snel parcours hopen zij aan het begin van het triatlonseizoen een goede tijd neer te zetten. Ook een aantal Gorsselse ‘nieuwkomers’ doen dit jaar mee.

De triatlongroep is uitgegroeid tot een vaste groep uit Gorssel en omgeving. Samen trainen de deelnemers op het onderdeel zwemmen. In de winter trainen zij in zwem- en sportcentrum De Beemd en vanaf 7 mei weer in De Boskoele. Daar kijken alle leden naar uit. “Je hoeft overigens geen lid te zijn van deze groep om mee te trainen, kom gerust eens kijken.” De training wordt sinds een jaar verzorgd door Otto Zeijpveld uit Lochem. Hij traint ook de leden van de zwemvereniging De Berkelduikers. “Wij zijn heel blij met mensen als Otto”, geeft één van de triatleten, Karin Komdeur aan. “Onze zwemprestaties gaan echt vooruit”.

 

De Triathlon Gorssel wordt nu voor de derde keer georganiseerd door de Stichting Geef een Knuffel. De triatlon start om 9.30 uur in zwembad De Boskoele aan de Lindeboomweg 6a in Gorssel.  Er zijn twee afstanden: 1/8 en ¼ triatlon. Je kunt individueel meedoen, maar ook als trio. De triatlon start met het onderdeel zwemmen. Direct na het zwemmen springen de deelnemers op de fiets en na het wielrennen volgt het hardlopen dat een nieuw parcours kent. De finish is verplaatst naar Eetcafé De Hoek aan de Joppelaan 5 in Gorssel, één van de nieuwe sponsors van de triatlon. De organisatie hoopt hiermee ook meer toeschouwers te trekken die de deelnemers aanmoedigen. Voor meer informatie, kijk op de website www.triathlongorssel.nl.

 

Opbrengst voor NCFS

De opbrengst gaat naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Cystic Fibrosis is taaislijmziekte, een erfelijke ziekte die nog niet te genezen is. Daarnaast wordt per deelnemer een knuffel gesponsord door de Stichting Geef een Knuffel. Deze worden na de triatlon uitgedeeld in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.