Stedendriehoek

DE-bonnen voor Voedselbank

DEVENTER – Iedereen die nog Douwe Egberts-bonnen heeft liggen, kan deze tot eind februari kwijt bij diverse supermarkten in Deventer. Zij werken mee aan een actie van Lionsclub Deventer IJsselvallei.
In de supermarkten staan speciale actiedozen waar klanten de bonnen in kunnen deponeren. De ingezamelde waardepunten gaan naar Douwe Egberts, dat het aantal nog verhoogt en vervolgens de bonnen omzet in pakken koffie voor de Voedselbank.

“De inzameling is landelijk al enkele jaren een terugkerende actie van Lions Nederland. Inmiddels doen zon honderd clubs in geheel Nederland mee. Ik ben blij dat wij daar in Deventer nu bij kunnen aanhaken. En dat diverse supermarkten meedoen”  aldus president Jan Kappers van Lionsclub Deventer IJsselvallei. Dat de actie aanslaat bewijzen de cijfers vindt de Lionspresident: “Afgelopen jaren zijn ruim 55 miljoen punten ingeleverd en daardoor konden de Voedselbanken  meer dan honderdduizend pakken koffie uitdelen. Dat is toch prachtig met zoiets eenvoudigs? Want wie heeft er niet een stapeltje DE-bonnen in de keukenla liggen? Ik zeg: neem ze mee naar de supermarkt en doe ze in de inzameldoos. Dan bent u zeker dat ze heel goed terecht komen.”

Op www.lionsijsselvallei.nl/nieuws/ vindt u waar de dozen te vinden zijn.