Stedendriehoek

Dagje pretpark voor kinderendie niet op vakantie gaan

DEVENTER – Tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw hadden mensen nog weinig geld en weinig vakantie. Om de kinderen toch een fijne vakantietijd te bezorgen, werden er kinderactiviteiten georganiseerd. Toen de welvaart groeide, zijn die activiteiten grotendeels afgeschaft. Ten onrechte. Want nog steeds zijn er een aanzienlijk aantal gezinnen die niet op vakantie gaan of die dat niet kunnen betalen.

De kinderen uit die gezinnen hebben ook recht op een fijne tijd in de zomervakantie. Daarom verzorgt Wijk- en Speeltuinvereniging de IJssel (Kersenstraat 2) een dagtochtje voor de kinderen uit de Zandweerd naar familiepretpark de Waarbeek in Hengelo. Natuurlijk kunnen vriendjes of vriendinnetjes uit een andere wijk ook mee. Voor  €1,- kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar mee met de bus, hebben ze toegang tot het pretpark en krijgen ze ook nog een patatje en een drankje. De hele dag plezier voor een euro. Per kind mag er één volwassen begeleider mee voor €3,-. Natuurlijk gaat er ook begeleiding mee vanuit de speeltuin.

 

Het dagje pretpark de Waarbeek is op zondag 10 september. Het vertrek is om 10.00 uur, aanwezig zijn om 9.30 uur. Rond 17.00 uur is het gezelschap weer terug in Deventer. Aanmelden is mogelijk tot dinsdag 5 september bij WSV de IJssel, e-mail: wsvdeijssel@home.nl. Alleen na betaling is de aanmelding definitief. Betalen kan elke woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag 5 september van 19.30 tot 20.00 uur.