Stedendriehoek

CPO-groep werkt plannen voor Wittenstein uit

De CPO-groep Deventer Bouwt Duurzaam met Deventer gaat hun ideeën voor de voormalige schoollocatie Wittenstein verder uitwerken. Voor Wittenstein zijn drie plannen ingediend, waarvan er twee ontvankelijk zijn. Mooie plannen van mensen die gezamenlijk zelf een huis willen bouwen. Op basis van de inschrijvingsvereisten heeft het college een keuze gemaakt voor het plan van Deventer Bouwt Duurzaam met Deventer.

Deventer Bouwt Duurzaam met Deventer is een groep zeer gemotiveerde en enthousiaste inwoners uit Deventer, die op deze locatie een mooi en duurzaam project willen ontwerpen en bouwen. Hun kernwoorden zijn: samen, duurzaam, wonen en ontmoeten.  Deze CPO-groep levert ook een belangrijke bijdrage aan de doorstroming op de lokale woningmarkt.

Samenleven in een groene miniwijk
De motivatie van deze groep: “De locatie spreekt ons aan vanwege de geweldige plek met veel groen. We willen de miniwijk organisch en ruimtelijk opzetten rondom de gemeenschappelijke binnentuin. Waarbij er een versmelting ontstaat tussen de bebouwing en de groene omgeving. Zo creëren we een parkachtige omgeving waar het bestaande groen behouden blijft en een dubbele functie krijgt”.

CPO
Bij CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) zijn de leden zelf projectontwikkelaar. Zij kopen samen de voormalige schoollocatie, om vervolgens zelf een plan te maken en de huizen te bouwen. Tijdens het ontwerp- en bouwtraject heeft de CPO-groep veel vrijheid om zelf keuzes te maken. Ze kiezen een architect, een aannemer en de groep werkt direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Zo is het mogelijk om woningen te bouwen die aan alle individuele wensen voldoen.

Meer informatie over deze CPO-locatie is te vinden op Wittenstein Deventer