Stedendriehoek

Coronaproof studeren in bieb

Goed nieuws voor alle studenten, flexwerkers, koffieleuten en leesfanaten in Deventer: dankzij de verdere versoepeling van de coronamaatregelen kan iedereen vanaf deze week in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Deventer terecht voor de zogenoemde ‘verblijfbieb’.

Een kopje koffie drinken, iets printen of een boek lezen in de bibliotheek is dan weer mogelijk en er zijn coronaproof studie- en werkplekken ingericht waar men aan de slag kan. Ook de toiletten zijn weer toegankelijk voor publiek. Vanuit het RIVM gelden nog steeds strenge regels met betrekking tot het maximumaantal bezoekers en de afstand die mensen moeten houden. Daarom geldt voorlopig: studeren of werken in de bibliotheek, dat doe je in je een(d)tje.

In de Bibliotheek Centrum wordt het beschikbare aantal werkplekken bijgehouden met behulp van vrolijke badeendjes die je bij binnenkomst meeneemt en waarmee je je nestelt op je favoriete plek in de bibliotheek. Op de overige vestigingen zijn geen badeendjes aanwezig, maar ook daar staan werkplekken klaar voor individueel gebruik.

Op de volgende locaties kan men sinds maandag terecht voor de verblijfbieb: Bibliotheek Centrum is open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren, gasten Oscar in de Bieb; Bibliotheek Colmschate is open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren; Bibliotheek Diepenveen is open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren; Bibliotheek Keizerslanden is open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren, gasten Koek en Boek. De openingstijden worden de komende weken gewijzigd en verschillen per vestiging. Bekijk voor een bezoek aan de bibliotheek daarom de meest actuele openingstijden op de website.

Nog geen kranten en tijdschriften

Ook printen, scannen, kopiëren of iets opzoeken op een van de publiekscomputers is weer mogelijk. Hiervoor kan men zich melden bij de balie van de bibliotheek. In verband met de anderhalvemeterregel zijn er minder computers beschikbaar. Ook vraagt de bibliotheek bezoekers bij het gebruik van de apparatuur enkele hygiëneregels in acht te nemen.

De bibliotheek neemt verschillende maatregelen die er voor moeten zorgen dat een bezoek aan de bibliotheek veilig blijft voor iedereen. Zo wordt bezoekers gevraagd zich aan een aantal richtlijnen te houden, zijn er looproutes gemarkeerd door de bibliotheek en is het nog niet mogelijk om kranten en tijdschriften te lezen. “Deze worden door veel verschillende bezoekers aangeraakt. Het risico op verspreiding van het coronavirus is hierdoor nog te groot”, licht een medewerker toe.

De bibliotheek hoopt de komende tijd het aanbod nog verder te kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld door het aanbieden van activiteiten. “We denken er op dit moment over na hoe we dat veilig kunnen doen.” Voor meer informatie, zie de website www.bibliotheekdeventer.nl/wijgaanweeropen.