Coronanieuws

Pop-up locatie GGD in De Schalm

Woensdag 27 en donderdag 28 oktober heeft GGD IJsselland een pop-up locatie voor vaccinatie in activiteitencentrum De Schalm in Deventer. GGD IJsselland wil zo iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig.

“We zien de besmettingen weer toenemen. Het is van belang dat we alles inzetten wat nodig is om Corona te stoppen. In de afgelopen weken hebben we gezien dat het helpt als mensen dichtbij huis informatie of een vaccinatie kunnen krijgen. Daarom is het goed dat we deze week een pop-up locatie hebben in activiteitencentrum De Schalm in Deventer”, legt burgemeester Ron König de acties rondom de pop-up locaties uit.

Op woensdag 27 oktober van 13.00 tot 19.30 uur en op donderdag 28 oktober van 09.00 tot 15.30 uur kun je in activiteitencentrum De Schalm (Dreef 1, Deventer) terecht voor informatie over het coronavaccin en/of een eerste of tweede vaccinatie. Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland: “Met de pop-up locaties kunnen we iedereen de kans geven om zich op een laagdrempelige manier te laten informeren over corona en vaccins. Op deze manier kunnen mensen op basis van de juiste informatie een bewuste keuze maken. Als GGD willen we immers ieders gezondheid beschermen en bevorderen.”

Belangrijke extra informatie
Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet het mondkapje niet.