Coronanieuws

Poëziefestival Het Tuinfeest geannuleerd

DEVENTER – De organisatie van poëziefestival Het Tuinfeest heeft, in overleg met evenementenbureau DEVENTer, besloten om Het Tuinfeest in augustus niet door te laten gaan. Theater en Restaurant Bouwkunde organiseren al jaren het landelijk bekende poëziefestival Het Tuinfeest op de zaterdag voorafgaand aan de Deventer Boekenmarkt.

In de tuinen en straatjes rondom Theater Bouwkunde is normaal gesproken te genieten van meer dan 70 optredens van dichters, schrijvers en muzikanten. “We vinden het ontzettend jammer dat we hebben moeten besluiten om Het Tuinfeest dit jaar niet te organiseren. De veiligheid voor onze bezoekers, artiesten, leveranciers, vrijwilligers en medewerkers is voor ons enorm belangrijk. Het festival staat bekend om de intieme setting en dat maakt het juist zo bijzonder. Iets wat met de nieuwe richtlijnen helaas niet haalbaar is. Daarnaast is het de vraag of het festival überhaupt wel doorgang mag vinden en hoeveel bezoekers er dan mogen komen. Dat maakt dat we op dit moment geen verplichtingen kunnen aangaan. Ook is het festival nauw verbonden met de tevens afgelaste Deventer Boekenmarkt. We kijken er naar uit om de editie in 2021 onvergetelijk te maken”, aldus Rob van den Hove, directeur MIMIK.

 

[banner title=”Coronagroep” caption_position=”bottom” theme=”default_style” banner_height=”specify” height=”100″ banner_width=”specify” width=”468″ group=”coronagroep” count=”-1″ show_caption=”1″ show_cta_button=”1″ open_link_in_new_window=”1″ use_image_tag=”1″]