Coronanieuws

Nieuwe testlocatie voor het coronavirus in Deventer

Binnenkort opent een nieuwe testlocatie voor het coronavirus aan de Hannoverstraat 2 in Deventer. Deze locatie komt in de plaats van de huidige locatie aan de Schonenvaardersstraat.

De nieuwe locatie is een stuk ruimer dan de vorige en heeft daardoor meer testcapaciteit en mogelijkheden voor eventuele toekomstige opschaling. Het heeft ook ruim voldoende parkeerplaatsen. De nieuwe locatie is gevestigd in een deel van het voormalig Groencentrum en zit naast de Gamma en de Subway, achterop het terrein.

Sinds begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die passen bij het coronavirus, getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland heeft hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland ingericht: in Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle. Door veel mensen te testen, kan worden bekeken of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek worden gedaan bij een positieve test. Op deze manier kan het virus worden bestreden.

Aanmelden voor een test kan via het landelijke afsprakennummer 0800-1202. Wie zich erg ziek voelt, kan bellen met 088-4430370. Er wordt dan eventueel thuis getest. Kijk voor meer informatie op www.ggdijsselland.nl.