Coronanieuws

Nieuwe testlocatie coronavirus

DEVENTER – Sinds vrijdag 14 augustus is er een nieuwe testlocatie op het coronavirus aan de Hannoverstraat 2 geopend. Deze locatie is in de plaats gekomen van de locatie aan de Schonenvaardersstraat.

Nieuwe locatie
De nieuwe locatie is een stuk ruimer dan de vorige locatie en heeft daardoor meer testcapaciteit en mogelijkheden voor eventuele toekomstige opschaling. Er zijn ook ruim voldoende parkeerplaatsen. De nieuwe locatie is gevestigd in een deel van het voormalig Groencentrum en zit naast de Gamma en de Subway.

Laat je testen bij klachten
Sinds begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die passen bij het coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland heeft hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland ingericht: in Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle. Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we het virus bestrijden.

Aanmelden voor een test
Heb je (milde) klachten die doen denken aan corona? Laat je dan testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent. Dit kan online via www.rijksoverheid.nl/coronatest of door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Als je besmet bent dan doen wij bron- en contactonderzoek. Ben je erg ziek? Bel ons dan via 088 – 4430370. We overleggen met je of we je beter thuis kunnen testen. Kijk voor meer informatie over het coronavirus en het testen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of op www.ggdijsselland.nl.