Coronanieuws

GGD IJsselland sluit twee vaccinatielocaties

GGD IJsselland vaccineert elke week 35.000 tot 45.000 mensen per week op vijf vaste vaccinatielocaties en een pop up-locatie. “We hebben tot nu toe al ruim 413.000 vaccinaties gegeven. In juli loopt het aantal prikken per dag terug, dan heeft een groot deel van de inwoners van IJsselland de eerste, en soms enige, vaccinatie al gehad”, zegt Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland. Zondag 8 augustus is de laatste prikdag in de vaccinatielocaties in Dalfsen en Kampen.

“Dat betekent dat GGD IJsselland steeds minder priklijnen gebruikt en dat we ons voorbereiden op afschalen. De GGD blijft vaccineren totdat iedereen die dat wil één of twee prikken heeft kunnen halen.”
Projectleider Sebastiaan van Buuren: “Afschalen betekent vooruitkijken. Dit moet je op tijd plannen, omdat je ver van tevoren al de afspraakmogelijkheden moet aangeven. De locaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle zijn vanaf maandag 9 augustus acht uur per dag open, in plaats van twaalf uur. De openingstijd is dan van 9.00 tot 17.00 uur.”

GGD IJsselland blijft zeven dagen per week vaccineren. Afhankelijk van landelijk beleid schaalt de GGD verder af na de zomer. Mochten omstandigheden veranderen, dan worden de plannen bijgesteld. “We blijven flexibel inspelen op de situatie. We kijken samen met gemeenten waar we kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij kunnen vaccineren. “Op die manier kunnen we mensen in al onze gemeenten de kans bieden zich alsnog te vaccineren.” De GGD onderzoekt ook op basis van de vaccinatiegraad in welke wijken extra informatie en inzet nodig is, bijvoorbeeld samen met lokale betrokken partners. “Het gaat ons erom dat iedereen die dat wil, de kans krijgt zich te laten vaccineren tegen corona.”