Coronanieuws

Een stille nacht in Deventer

De avondklok die geldt tussen 21.00 en 04.30 uur is gisteravond van start gegaan.

In het hele land waren de straten leeg na 21.00 uur. Zo ook De Brink in Deventer. Terwijl rond 08.50 uur nog veel verkeer te merken was langs de IJssel, net als veel jongeren die in de stad fietsten, waren de straten net na negen uur vrijwel verlaten, op enkele passanten met een hond na.
Terwijl de politie actief rondreed en mensen controleerde die zich toch buiten bevonden – bijvoorbeeld voor hun werk – waren ook de straten buiten het centrum verlaten. Een eenzame fietser die voorbij komt fietsen blijkt een wijkverpleegkundige te zijn, onderweg naar haar volgende adres om zorg te verlenen.

In het hele land waren de straten leeg na 21.00 uur. Zo was de Dam in Amsterdam even na 21.00 uur helemaal leeg, net als de overige grote steden. Langs de A2 bij Zaltbommel was een fuik opgesteld, waarbij 45 mensen zijn beboet omdat zij zonder geldige reden buiten waren. Op Urk ontstonden weer ongeregeldheden. Hier werd opnieuw brand gesticht. Jongeren hebben een GGD-teststraat in brand gestoken, waarop de noodverordening is ingesteld.