Coronanieuws

‘Deel je duurzame knuffelcontact in tijden van pandemie’

Foto: Duurzaamheidscentrum Deventer

Een jaar geleden, op 8 februari, was de opening van het Duurzaamheidscentrum Deventer in het stadhuis. De vrijwilligers hebben, om dit te vieren, een online actie bedacht: deel met een leuke foto je duurzame knuffelcontact! “Kennis delen en verbinden staan bij ons centraal, maar hoe doe je dat in deze coronatijd? Onze vrijwilligers hebben hun liefde voor duurzaamheid met elkaar gedeeld door middel van foto’s van hun duurzame knuffelcontact. Wij nodigen iedereen uit om hetzelfde te doen!” aldus Paul Wolters.

“De vraag is dan ook: wie of wat is jouw duurzame knuffelcontact in tijden van pandemie? Deel jouw foto met ons vóór 14 februari door deze te sturen naar communicatie@dcdeventer.nl. Dan zie jij jouw foto vanaf 14 februari terug op onze website en sociale-media-kanalen. Een bijschrift of uitleg is natuurlijk welkom. We hopen op een mooie en inspirerende reeks foto’s en verhalen!”

“Het kan een foto met je kind of partner zijn, je favoriete boom, je duurzame boek, je geliefde huisdier, de bloemen in je tuin, kunst aan de muur, groente uit de moestuin, een sedumdak, je zonnepaneel of samen met je warmtepomp. In ieder geval een foto waar jij warm van wordt.  Hoewel niet nodig, is het is leuk als je in het kort omschrijft wat de verbinding is tussen jou en de foto.”

Inspireren

Voor Daniek Snip zijn pup Sita en kat Tommy haar duurzame knuffelcontacten. “Heel fijn dat zij om mij heen zijn in deze tijd!”

“Bewoners, Gemeente Deventer, bedrijven en organisaties: bedankt voor jullie steun om samen met ons het Duurzaamheidscentrum Deventer tot een succes te maken”, zegt Jurgen Schoorlemmer, voorzitter en zelf ook vrijwilliger bij het centrum. “Graag zien we jullie snel terug voor informatie, voorlichting, samenwerking of bij één van onze activiteiten in 2021! Hopelijk zo snel mogelijk weer in het centrum in het gemeentehuis. Tot die tijd kan iedereen ons mailen voor vragen en advies. Onze vrijwilligers staan klaar.”

“Laten we de verbinding met elkaar aangaan, elkaar inspireren en hopelijk elkaar gauw weer zien. Dat kan als bezoeker, maar natuurlijk ook als vrijwilliger of sympathisant”, benadrukt Schoorlemmer. “Vind jij duurzaamheid ook belangrijk en lijkt het je tof om je aan te sluiten of betrokken te zijn, neem dan contact op via de website www.dcdeventer.nl”

Online bereikaar

Het Duurzaamheidscentrum van Deventer is gevestigd in de stadsetalage van het gemeentehuis, bij de hoofdingang aan het Grote Kerkhof. Het is vanwege corona tijdelijk gesloten. Er is een grote hoeveelheid informatie over duurzaamheid en verduurzaming beschikbaar, over een allerlei onderwerpen. Van isolatie en zonnepanelen, tot elektrisch rijden, groene daken en vergroening van huis en tuin. Je kunt vragen over deze onderwerpen ook online stellen, via de website. Ook een afspraak met een energiecoach van Deventer Energie voor een persoonlijke scan van het woonhuis  kan online gemaakt worden.

Meer informatie op www.dcdeventer.nl