Coronanieuws

De Waardige Waard: ‘Een bijzonder jaar, dat uiteindelijk voorbij is gevlogen’

“Woensdag 28 april zijn de deuren van de horeca in Nederland weer opengegaan, zo ook die van ons”, vertelt Robin Bergevoet namens het Twellose De Waardige Waard. “Ruim een jaar nadat onze gezamenlijke wereld op de kop ging wordt ons weer een blik vooruit gegeven en kunnen wij stapsgewijs weer in bedrijf.”

“Ondertussen zijn we zijn alweer ruim twee weken bezig met waar we goed in zijn; onze gasten blij maken. We hopen dat dit binnenkort weer op volle toeren kan. Voornamelijk omdat we daar na een jaar van spanning en onzekerheid gewoon ontzettend veel zin in hebben. Een half jaar geleden moesten wij onze deuren voor de tweede keer sluiten en konden we eigenlijk automatisch verder gaan waar we voor de zomer mee begonnen waren. De eerste lockdown heeft ons genoodzaakt om te schakelen en met behulp van partners hebben we vrij snel een bezorgsysteem opgezet waarbij wij de gasten de mogelijkheid wilden geven nog steeds uit eten te gaan, zij het thuis aan hun eigen tafel. De gerechten en service bleven zoals de gasten van ons gewend waren, inclusief het ophalen van de afwas.”

Volop steun uit Twello en omgeving

“Deze periode hebben wij vanuit de gemeenschap van Twello en omgeving veel steun ontvangen. Gasten bleven bij ons bestellen, het aantal bedankjes en steunbetuigingen in de vorm van kaartjes en brieven was ongekend. Dit is iets wat ons motiveerde en energie gaf, ook als de tijden even wat moeilijker waren. Onze dank gaat uit naar iedereen die ons gesteund heeft in de periode.”

Veranderingen

“Naast dat we in de tijd van lockdown zijn overgestapt naar het bezorgen van eten, zijn we op de achtergrond bezig geweest met vernieuwingen en veranderingen die binnenkort bij ons te proeven zullen zijn. Er komt een nieuwe kaart met heerlijk zomerse gerechten, heerlijk frisse cocktails voor de zomer en we hebben een bijzonder lekker nieuw bier op de tap. Waar het openen van de horeca op zich al een genot is, kijken wij er naar uit om jullie te kunnen bedienen met al deze lekkere dingen. Lees je dit en word je niet alleen enthousiast om op ons terras neer te ploffen, maar lijkt het jou ook wat om hier onderdeel van uit te maken? Wij zoeken nog versterking in de keuken!”

Deuren zijn weer open

“Een bijzonder jaar, dat uiteindelijk zo voorbij is gevlogen. Onze deuren staan weer open, de koffie staat klaar en het koude biertje wordt getapt. Wij hebben er zin in, hopelijk tot snel!”