Stedendriehoek

Compleet programma poëziefestival Het Tuinfeest bekend

DEVENTER – Op zaterdag 5 augustus stromen de tuinen rondom Theater Bouwkunde in Deventer over van poëzie tijdens poëziefestival Het Tuinfeest. Men kan genieten van ruim zeventig optredens van meer dan dertig dichters en muzikanten.

Met klinkende namen als Bart Chabot, Ester Naomi Perquin (Dichter des Vaderlands), Nico Dijkshoorn, Levi Weemoedt, Ellen Deckwitz, Joke van Leeuwen, Piet Gerbrandy, Jacques Klöters etc. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor vers bloed. Vicky Francken bijvoorbeeld, winnares van de C. Buddingh-Prijs 2017 voor haar debuutbundel ‘Röntgenfotomodel’.

Schrijver en columnist Özcan Akyol (zie foto) is gastprogrammeur van de Iordenstuin. Om 16.00 uur neemt Johanneke ter Stege afscheid als Stadsdichter van Deventer en maakt Deventer kennis met haar opvolger. Absurdist en cabaretier Ronald Snijders staat op het hoofdpodium en in de theaterzaal maakt men kennis met theatermaakster Eva van Pelt in samenwerking met Productiehuis ON.

Natuurlijk mag ook de muziek niet ontbreken op het festival. Luister naar Wende Snijders (zie foto) violiste Rosanne Philippens en de afsluiter: Jeangu Macrooy. Men vindt het complete programma op de website www.hettuinfeest.nl