Stedendriehoek

Club voor kinderen met een minder voorspoedige thuissituatie  

DEVENTER – De Billy Boem club gaat in Deventer van start op maandag 2 oktober in wijkcentrum De Driehoek. De club is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een thuissituatie waar meer stress en spanning is dan een ieder lief is. “Uw gezin kan te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) dat meer aandacht, zorg vraagt, een scheiding, financiële problemen of er is veel geruzie. Spanning en/of stress heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz de doe-praatclub Billy Boem. Hier leren de kinderen met lastige situaties en hun gevoelens om te gaan.”

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven

De club Billy Boem wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Impluz organiseert Billy Boem voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. Spelenderwijs leren de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden. De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub  zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus. Billy Boem kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.

De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Deventer. De bijeenkomsten zijn op maandagmiddag 2, 9, 16, 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 4, 11 december van 15.30 tot 17.00 uur.

Informatie en aanmelden kan bij Impluz: www.impluz.nl zoekterm ‘Billy’, of telefonisch via 0570-604900 of e-mail: info@impluz.nl