Stedendriehoek

Club van de Toekomst

DEVENTER – Het Burgerweeshuis heeft al wat mooie shows achter de rug in de eerste maand van 2018. Zo was er onder andere een uitverkocht huis bij New Years Eve – Jungle Exotica, de clubtour van Wende Sneijders ‘Mens’ en het KOP-festival. Verder was er een unieke try-out van Binkbeats en de cd-presentatie van de talentvolle Sallandse band Tricklebolt. Deze show werd bezocht door twee bussen vol enthousiast publiek uit de Achterhoek. Een goed begin van 2018.

Burgerweeshuis heeft de magische grens van 70.000 bezoekers in 2017 kunnen vasthouden, waarvan ruim 24.000 betalende bezoekers. “Mede door de successen van de Grote Kick-Off en Hoogtevrees weten we een groot en breed publiek aan te spreken. Daar zit ook nieuw publiek bij dat kennismaakt met de popcultuur van Deventer en het Burgerweeshuis”, vertelt marketingmedewerker Daniel Lugtmeier.

Naast het neerzetten van een bijzonder programma-aanbod stond 2017 ook in het teken van de Club van de Toekomst, de noodzakelijke verbouwing van poppodium Burgerweeshuis. Lugtmeier: “Nadat in 2016 het manifest is aangeboden en ruim 4.800 mensen de petitie hebben ondertekend voor de verbouwing in 2020, was het in 2017 tijd om vervolgstappen te maken.” De motie voor een verfijningsonderzoek naar de noodzakelijke verbouwing van het Burgerweeshuis aan de Bagijnenstraat is unaniem in de raad aangenomen en het college heeft 1 miljoen opgenomen in de programmabegroting 2018-2022. “Alvast een mooi begin van de benodigde investeringssom.”

Het poppodium in Deventer nodigt nu de bezoekers uit om lid te worden van de Club van de Toekomst. Lugtmeier: “Je lidmaatschap draagt eraan bij om te kunnen blijven doen wat we doen: zorgen voor een gezonde pop- en dancecultuur voor Deventer en regio. Met grote namen op het podium, je door het Burgerweeshuis te laten verrassen met onbekend (internationaal) talent en mooie nachtprogrammering, zodat jouw tijd in het uitgaansleven een tijd wordt om nooit meer te vergeten!”

Ook dit jaar staan er immers in en buiten het Burgerweeshuis weer mooie evenementen op de agenda. Lugtmeier: “Samen met de VVV Deventer wordt een ‘special edition’ van de Grote Kick-Off georganiseerd in het kader van Deventer 1250 jaar en hebben we op 13 juli De Dijk in de Burgertuin staan. Andere highlights uit het programma zijn de opvallende hiphopformatie De Likt, de legendarische Stonerrock van High on Fire, de internationale acts op ons Des Konings Festival en de Lost Boys Tattoo Expo in de Lebuïnuskerk en het Burgerweeshuis in mei.” Zie ook de website www.burgerweeshuis.nl/clubvandetoekomst