Stedendriehoek

Circulaire en milieubewuste nieuwbouw

TWELLO – Aan de Stegge Twello en Metron Vastgoed starten in juni met de bouw van een circulair bedrijfsgebouw voor Uitgeverij DAVO op A1 Bedrijvenpark in Deventer.

De nieuwbouw voor DAVO, nu gevestigd aan de Hunneperkade, wordt zo circulair en milieubewust mogelijk gebouwd door onder andere een circulaire staalconstructie. Deze is op termijn eenvoudig te demonteren en te hergebruiken en wordt voorzien van Biocoat®, een door Circulairstaal ontwikkelde vorm van bescherming. Daarnaast worden meerdere circulaire bouwmaterialen ingezet. Het toekomstbestendige en milieubewuste bedrijfsgebouw dient als voorbeeld voor andere circulaire nieuwbouwprojecten.

Duurzame uitstraling

Het bouwplan bestaat uit 3.924 m2 bedrijfshal en 519 m2 kantoorruimte. De locatie is bekend terrein voor Aan de Stegge Twello. Op A1 Bedrijvenpark Deventer ontwikkelde en realiseerde het bouwbedrijf eerder nieuwe bedrijfspanden voor Metos en Sligro. Het circulaire bedrijfsgebouw voor DAVO past bij de duurzame uitstraling van het bedrijventerrein. Het ontwerp maakte Aan de Stegge Twello in samenwerking met Metron Vastgoed en JVZ Ingenieurs.

Soepele samenwerking

Ben Mulder, manager engineering Aan de Stegge Twello: “Vanaf het eerste idee voor nieuwbouw hebben we dit project samen met Metron en DAVO opgepakt. De soepele samenwerking waarbij wij het gehele proces hebben begeleid, zorgde voor een vlotte ontwikkeling van het nieuwbouwplan. Met als resultaat dat we over een aantal weken al kunnen starten met de bouw.”

Uniek project

Aniek Averesch, vastgoedadviseur Metron Vastgoed: “Circulaire en milieubewuste toepassingen staan centraal in dit project, zoals een demontabele staalconstructie, het gebruik van Biocoat® en een 100% circulair afvoersysteem. Onze partner Circulairstaal verleent een terugkoopgarantie voor de staalconstructie. Deze combinatie van toepassingen maakt project DAVO uniek. In Aan de Stegge Twello hebben wij de betrouwbare en inventieve bouwpartner gevonden om dit tot een succes te maken!”

De oplevering van het circulaire bedrijfsgebouw voor DAVO staat gepland voor 18 december 2020.