Stedendriehoek

Cholesterol meten bij De Esculaap

DEVENTER – Wegens overweldigende belangstelling komt de consulente op donderdag 9 maart nogmaals naar G&W Gezondheidswinkel De Esculaap voor metingen van het cholesterol.

We weten allemaal dat onze cholesterolspiegel niet te hoog mag zijn. Tevens krijgt bij de weg naar hart- en vaatziekten vaak de cholesterolspiegel minder aandacht dan de andere risicofactoren, zoals overgewicht, te weinig beweging, roken, een verhoogde bloedsuikerspiegel en ongezonde voeding. Terwijl we met betere (gezonde) voeding en kruiden best veel kunnen doen tegen een te hoge cholesterolspiegel.

Tegenwoordig krijgen mensen toch snel cholesterolverlagende medicijnen voorgeschreven, met als nadelig effect de bijwerkingen. Het risico op spierontstekingen, nierfalen, cataract (troebeling van de ooglens) en verminderde leverfunctie is volgens een recente Britse studie, op meer dan 2 miljoen statine-gebruikers, aanzienlijk toegenomen. Daarom zouden we deze medicijnen moeten voorbehouden aan mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten en met een genetische aanleg voor een verhoogde cholesterolspiegel. Meer lichaamsbeweging en een aangepast dieet, in combinatie met de juiste aanvullende voeding of supplementen, zijn een goed alternatief voor het beheersen van de cholesterolspiegel.

Wilt u ook weten hoe uw cholesterolspiegel ervoor staat? Laat dan 9 maart uw cholesterol meten bij G&W Gezondheidswinkel Esculaap, Flora 183 in Deventer. Maak telefonisch een afspraak op 0570-516989 of stuur een e-mail naar info@gw-esculaap.nl .