Stedendriehoek

Catchy en creatief

DEVENTER – Op vrijdag 16 maart vindt om 20.00 uur alweer de 30e editie van de Catch in het Kunstenlab plaats. Het belooft een bijzondere avond te worden, want het thema van deze avond sluit aan bij die van de Boekenweek: de natuur.

Tien sprekers vertellen op een inspirerende manier het publiek over hun drijfveren en passies achter hun professionele activiteiten. De sprekers zijn onder meer afkomstig uit de wereld van de kunsten, theater, design én natuurbehoud. Met als slot: een verrassingspresentatie van de wildcard spreker.

Catch is een verrassende en dynamische avond vol leuke, opvallende en interessante sprekers van binnen en buiten Deventer die zich aan je presenteren, aan de hand van 20 afbeeldingen in 6 minuten en 40 seconden. Het dwingende format van 20 slides x 20 seconden per slide zorgt ervoor dat de presentaties catchy, creatief en to-the-point zijn, en soms ook hilarisch. Tijdens de Deventer Boekenweek 2018 komt Catch met een speciale editie over de natuur. 

Creatieve professionals met bijzondere verhalen en vernieuwende concepten krijgen het podium. Iedere spreker licht een tipje van de sluier op van hun fascinaties, inspiratiebronnen en drive. Juist die elementen zorgen wel of niet voor een klik met jou als toeschouwer. De deelnemers (en een groot deel van het publiek) komen onder meer uit de wereld van design, architectuur, fotografie, kunst, muziek en andere creatieve gebieden.

Het tiental van vrijdag: Martina Florians – beeldend kunstenaar, Anne Christine Girardot – filmmaker, Cathelein Aaftink – literatuurwetenschapper, Jonael van der Sloot – oprichter van Spruitje, Teodora Ionescu – kunstenaar en theatermaker, Jaap Starkenburg – directeur IJssellandschap, Saskia op de Weegh – verkenner Nieuwe paden banen, Michel Brans – oesterzwamkwekerij, Jan Vermeer – natuurfotograaf, Maike Nelissen – Ulebelt & Tiny Forest, Bert Ter Horst – wildcard.

Het evenement in Het Kunstenlab, Havenplein 20 te Deventer, begint om 20.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop kan men bij de muziek van een DJ nog even fijn doorpraten onder het genot van een drankje. De toegang is vrij.