Stedendriehoek

Carportfestival op Zandweerd

DEVENTER – Acht carports in een gezellig hofje worden omgetoverd tot acht intieme theaters, waar optredens gaan plaatsvinden in klein gezelschap. Zondagmiddag 11 juni houdt buurtvereniging Bij Jacob Thuis een carportfestival voor bewoners van de Zandweerd, tussen 13.30 en 17.00 uur aan de Jacob van Bredastraat.

Buurtbewoners kwamen op het idee na het succes van één bewoner met een concert aan huis in het kader van Muziek bij de Buren. Het smaakte naar meer en zo werd door een aantal bewoners het plan opgevat voor een intiem cultuurfestival in de eigen straat. Alle bewoners hebben input kunnen leveren voor de programmering. Het mondde uit in een divers programma met verschillende podiumkunsten voor jong en oud. Er zijn tevens diverse exposities te bekijken.

 

Er is bij de programmering gekeken naar talenten uit de wijk, aangevuld met andere artiesten uit Deventer en ook uit andere gemeenten. Van klassieke muziek voor kinderen tot covers van Normaal, van gesproken woord tot popmuziek, van jazz tot theater. Er is voor ieder wat wils te beleven en te beluisteren deze middag.

De entreeprijs voor het festival is €2,-, kinderen hebben gratis toegang. Reserveren is mogelijk door een mail sturen met naam en adres naar e-mail carportfestival@gmail.com