Stedendriehoek

Brouwers tweede editie Lentebierfestival bekend

TWELLO – Op zaterdag 22 en zondag 23 april vindt de tweede editie van het Lentebierfestival plaats op Buitenpost in Twello. Elf Nederlandse bierbrouwers komen naar de bijzondere locatie om daar meer dan veertig soorten speciaalbier te serveren. Er komen brouwers van binnen en buiten de regio. Alle namen zijn nu bekend gemaakt.

Afgelopen jaar was de eerste editie van het Lentebierfestival een groot succes. Mensen kwamen vanuit heel de regio naar het landgoed Buitenpost om bieren te ontdekken. Een groot aantal brouwers van vorig jaar keren weer terug op het landgoed. Zo zijn DAVO, Two Chefs Brewing, Nevel, Chamaven, Iessel Cider, Epe Bier Collectief, Kromme Haring en Gulpener opnieuw van de partij. De nieuwkomers dit jaar zijn Big Belly uit Breda, Stanislaus Brewskovitch uit Enschede en Folkingebrew uit Groningen.

Meer dan bier

Behalve speciaalbier worden er op het Lentebierfestival lekker plaatjes gedraaid en kan men er smullen van een van de barbecues, foodtrucks of lokaal eten. Ook voor mensen die niet van bier houden, is er genoeg te drinken.

Kaartverkoop

Het Lentebierfestival is op zaterdag 22 april van 14.00 tot 22.00 uur en op zondag 23 april van 13.00 tot 20.00 uur. De kaarten zijn te koop via www.bijbuitenpost.nl/lentebierfestival. Men betaalt €9,- per ticket en dit ticket is één dag geldig. Bij het ticket krijgt men vier munten ter waarde van €1,50 per stuk en een glas. Op het glas zit €3,- borg. Wie het glas aan het einde van de dag inlevert, speelt dus weer quitte. Kinderen zijn ook welkom, die kunnen gratis naar binnen.