Stedendriehoek

Bouw mee aan Deventer 1250

DEVENTER – In 2018 bestaat Deventer 1250 jaar en dit wordt het gehele jaar gevierd. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een breed programma, dat op 5 januari knallend wordt ingeluid aan de IJssel.

Aan Deventenaren is gevraagd mee te bouwen aan het programma voor het jubileumjaar.

Eind september is de subsidieregeling ‘Bouw mee aan Deventer 1250 jaar’ van start gegaan. Bewoners en organisaties kunnen sindsdien concrete programmavoorstellen indienen en aanspraak maken op €1250,-, €2500,-, of €3750,- subsidie. Bij goedkeuring van de plannen worden de voorstellen een programmaonderdeel van Deventer 1250 jaar.

 

Ruim vijftig programmavoorstellen zijn sinds de aftrap van de subsidieregeling ingediend. De activiteiten en evenementen die zijn gehonoreerd, lopen uiteen van een groots Street Art kunstwerk tot een smaakversterkend hoorspel, en van een 12,5 uur durend concert ‘Cathedrale Mobile’ tot een groot takeldoek gemaakt door Sfeerteam ADHD van Go Ahead Eagles.

 

Dat het project Deventer 1250 jaar ook leeft onder de inwoners van de wijken, buurtschappen en dorpen die de gemeente Deventer rijk is, blijkt wel uit de diversiteit binnen de voorstellen. Plannen die zijn gehonoreerd, zijn onder andere ingediend door Voorstad Verbindt, Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen en de Stichting Bathmen telt af.

 

De Stichting ‘Bathmen telt af’ zorgt ervoor dat heel Bathmen op 31 december warm loopt voor Deventer 1250 jaar. De Stichting Muziekkoepel Nering Bögel gaat in september 2018 een korenfestival organiseren in het Worpplantsoen, waarbij alle deelnemende koren een speciaal gecomponeerd ‘Deventer 1250 jaar-lied’ presenteren. Op de website www.deventer1250.nl staat een overzicht van alle tot nu toe gehonoreerde projecten.

 

Het is nog steeds mogelijk om een programmavoorstel in te dienen en mee te bouwen aan Deventer 1250 jaar. Voorstellen kunnen worden ingediend op de website www.deventer1250.nl. Voor de subsidie geldt: op=op.