Stedendriehoek

Bont gezelschap gevederde vrienden

TWELLO – Ook dit jaar houdt vogelvereniging De Gekleurde Zanger haar jaarlijkse show in Brasserie Korderijnk, Stationsstraat 31 in Twello. Opnieuw hebben de leden, afkomstig uit Welsum tot Voorst, voor een fraaie indeling en prachtige aankleding gezorgd.

Nadat op donderdag de keurmeesters van de Nederlandse vogelbond de vogels hebben gekeurd, kunnen de bezoekers deze vogels zowel op zaterdag 18 als op zondag 19 november komen bewonderen tussen 10.00 en 16.00 uur. Bij de verloting zijn weer mooie prijzen te verdienen, bijeen gebracht door de leden en de sponsoren. “Wat de bezoekers kunnen verwachten? Veel kanaries, waaronder witte, gele en rode kleurkanaries”, vertelt een woordvoerder. “En veel postuur- en vormkanaries. Wat te denken van namen als Fiorinos Yorkshire Border en de Scotch en Fife Fancy naast de bekendere Glosters. Helaas zijn er dit jaar wat minder Tropen. Wel is de alom bekende kleine grasparkiet weer aanwezig samen met zijn grotere broer de Engelse. Ook de grotere parkieten zoals de Valkparkiet met zijn leuke kuifje zijn te bewonderen.”

Een aantal leden heeft inmiddels al mooie prijzen gewonnen op andere shows dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Voor vragen en informatie zijn er leden aanwezig die de bezoekers graag te woord staan. Ook voor wie een vogel wil aanschaffen in de verkoopklasse. Zie voor meer informatie ook de website www.degekleurdezangertwello.nl of volg het evenement op facebook.