Stedendriehoek

Bokbier vloeit volop in de kerk

DEVENTER – Met bokbier wordt traditiegetrouw de herfst ingeluid. In veel steden vinden bokbierdagen plaats en ook Deventer doet nu mee aan deze traditie. Op zaterdag 14 oktober vindt het eerste Deventer Bokbier Festival plaats in de Lebuïnuskerk. Volgens de organisatie kwam er al jaren vanuit bierliefhebbers de vraag om een dergelijk evenement in Deventer neer te zetten. En dit jaar is dat gelukt. “Wij gaan een prachtig evenement neerzetten en dat op een bijzondere locatie, de Lebuïnuskerk.”

Paul Wensink van Wensink Events en Eddie Kers van Biercafé de Heks zijn de initiatiefnemers van het evenement. Blik Vormgeving uit Terwolde is hoofdsponsor van het evenement. De locatie waar het Deventer Bokbier Festival plaatsvindt is bijzonder. Paul: “De Lebuïnuskerk biedt met haar unieke uitstraling en aankleding een prachtig en groots decor voor deze dag. Met dit bokbierfestival wordt hopelijk de aftrap gegeven voor een nieuwe traditie in de stad.”

 

Bier, bier en nog meer bier

Het draait deze dag natuurlijk om bier. Bier in veel soorten. Bezoekers kunnen tijdens het evenement genieten van verschillende smaken bokbier, om deze vervolgens te waarderen met een cijfer. Daarbij wordt er uiteraard ook gedacht aan een passende versnapering. “Wij hebben als uitgangspunt dat het een toegankelijk evenement wordt waar iedere liefhebber zich thuis voelt en natuurlijk uitgebreid kan genieten van de nieuwste smaken bier. Er zal genoeg te kijken en te proeven zijn. Een flink aantal brouwers zullen tijdens het Deventer Bokbier Festival hun paradepaardjes presenteren. “Er zal een divers aanbod aan bieren zijn, waaronder een aantal bekende merken, maar ook zeker de kleinere en relatief onbekende merken krijgen deze dag een kans om hun bieren aan het grote publiek te presenteren.” Op deze manier is het voor iedereen mogelijk eens een ander biertje te proeven, dan degene die je altijd drinkt. “Vaak heb je thuis of in de kroeg een ‘vast’ biertje dat je graag drinkt. Hier heb je de kans eens wat anders te proeven. Zo kom je misschien wel op nieuwe ideeën!”

 

Voor iedereen vanaf 18 jaar

Het Deventer Bokbier Festival vindt plaats op zaterdag 14 oktober in de Lebuïnuskerk. De entree voor het festival is gratis. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Voor de echte bierfans is het mogelijk een early beer ticket te kopen. Dit ticket biedt een aantal voordelen, namelijk een glas, muntjes en de Bierbijbel. Zo wordt het makkelijk een aantal biertjes proeven.

 

Naast de early beer tickets worden er 100 VIP-tickets verkocht waarmee de bezoeker gebruik kan maken van onbeperkt proeven in de VIP-lounge. Alle informatie is te vinden op de website www.deventerbokbierfestival.nl