Stedendriehoek

Boeren dragen bij aan een betere morgen

TWELLO – De zeventiende editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 (dag na Hemelvaart) en maandag 20 mei (tweede pinksterdag). Op deze dagen, van 10.00 tot 16.00 uur, openen zeventig melkveebedrijven, verspreid door heel Nederland, hun erf voor publiek.

Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. Ook in de provincie Gelderland laten melkveehouders van Campina zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan ‘een betere morgen’: een betere ochtend door een goede start van de dag met een goed en lekker ontbijt, en een betere toekomst voor de volgende generaties. Het betreft het bedrijf De Weuste, Rijkstraatweg 142 in Twello, geopend op 20 mei. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpakbowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een melkwegrace. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.

Goede start

Tijdens de Open Boerderijdagen laten de boeren zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campina-producten – zoals yoghurt, melk en kwark – vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.

Kijk voor de adressen van de andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.