Stedendriehoek

BoekStart viert jubileum

DEVENTER – Vanaf 1 september kunnen ouders met heeL jonge kinderen weer deelnemen aan BoekStart. In diverse wijken in Deventer wordt tijdens BoekStart inloopochtenden weer voorgelezen. Dit jaar bestaat BoekStart tien jaar. Reden voor een feestje op woensdag 11 september in Bibliotheek Centrum.

Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders. BoekStart is een project dat (mede) uitgevoerd wordt door de bibliotheek om voorlezen aan kleintjes te bevorderen. Vanaf 6 maanden kunnen baby’s al woorden herkennen, maar hoe lees je nu het beste voor aan zo’n hummel? En wat zijn leuke boekjes?

Tijdens de BoekStart inloopochtenden ontvangen enthousiaste voorleesvrijwilligers de ouders met kinderen tot 4 jaar. De inloopochtenden zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen. Er zijn BoekStart inloopochtenden op de volgende locaties: Bibliotheek Centrum, vanaf woensdag 4 september van 10.00 tot 11.00 uur; Bibliotheek Colmschate, vanaf woensdag 4 september van 10.00 tot 11.00 uur; ’t Hovenhuus, vanaf  donderdag 5 september van 10.00 tot 11.00 uur; Bibliotheek Keizerslanden, vanaf vrijdag 6 september van 10.00 tot 11.00 uur; Bibliotheek Bathmen, vanaf 6 september elke eerste vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur.

De Bibliotheek Deventer verzorgt samen met Sam&ko kinderopvang het BoekStartFeest op woensdag 11 september. Er zijn van 10.00 tot 12.00 uur diverse workshops voor ouders en opvoeders met kinderen tot 4 jaar. Bijvoorbeeld dansen met je baby, een workshop voorlezen met gebaren en Muziek op Schoot. Het complete programma staat op www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/1440-boekstartfeest