Stedendriehoek

Biologische moestuin? Appeltje eitje!

Olst – Kom 2e paasdag langs bij Holsto Tuinen & Buitenleven en maak een gratis mini moestuin. Met het mooie weer krijgen we allemaal weer zin om in de tuin te werken. Met de handen in de aarde wroetend en snoeiend voorover gebukt spannen we ons in om alles op orde te maken. Het is ontspannend en verlicht onze geest. Door de zon op onze huid maken we ook nog extra vitamine D aan. Kortom; in de tuin werken is heel gezond én bevredigend.

Het groene seizoen is begonnen. Bij Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst weten ze er alles van. Het hoveniersbedrijf met tuincentrum draait net als voorgaande jaren op volle toeren. Vooruitstrevend in hun wens om tuinen mooier en groener te maken is het assortiment weer uitgebreid. Naast de vele vaste planten, heesters en (lei)bomen is de moestuin nu ook goed vertegenwoordigd en wel biologisch. Want als het ons lichaam in gaat willen we dat van verantwoorde teelt hebben. Daarom zijn er nu zaden verkrijgbaar van De Bolster en fruitbomen van kwekerij Ten Elsen. Uiteraard is er voor het opkweken biologische potgrond, tuinaarde of compost van Bio-Kultura beschikbaar.

De moestuin heeft aan populariteit gewonnen de afgelopen jaren, zelf kweken is ontzettend leuk om te doen. En zowel geschikt voor de ‘starter’ als voor de doorgewinterde tuinder. Maar waar moet je op letten en wat is makkelijk om mee te beginnen? Om u een handje op weg te helpen heeft Holsto Tuinen op 2e paasdag een specialist in moestuinieren in huis: Willy van Stichting Eetbaar Olst-Wijhe. Zij weet alles over moestuinieren en ook hoe u dat samen met de buurt goed kunt aanpakken. Maak kennis met Willy en zaai een gratis mini moestuin om mee naar huis te nemen. Tussen 10:00 en 17:00u bent u van harte welkom in het tuincentrum onderlangs de dijk in Olst (Rijksstraatweg 12a, vlak na de rotonde in Olst). Uiteraard zijn ook de plantentafels en heesterrekken weer gevuld, staat de nieuwste bestrating op de showrekken en vindt u verrassende tuinmeubels in onze loods.