Stedendriehoek

Binnenstad Deventer ademt mode

Zondag 3 oktober is er Modezondag in Deventer. Meer dan dertig winkels  presenteren hun nieuwe najaarscollectie. Geef je garderobe een update met de nieuwste kleuren en de laatste modellen.

Geen mogelijkheid om de deur uit te gaan? Geen probleem, want je kunt ook online shoppen. Kledingwinkels in de binnenstad zijn vorige week al met hun Mode 10-daagse de catwalk opgegaan.
De presentatie is niet alleen in de winkels zelf, maar vooral ook via een online modeshow. In meer dan acht video’s delen winkeliers hun mooiste mode. “Er wordt dit jaar geen grote modeshow gelopen vanwege de situatie rondom corona. Iedere winkel heeft zijn eigen regie. Het wordt een leuke modezondag”, laat men vanuit stadsmanagement weten. De opnames zijn te zien via Facebook: Mode in Deventer.

Winkeliers presenteren nieuwste mode op Modezondag

De nieuwe collectie voor het najaar en de winter hangt in de winkels. Zondag 3 oktober staat de binnenstad daarom helemaal in het teken van Modezondag.

In de Koekstad verkopen verschillende winkels duurzame modemerken en tweede-kans-producten. Er is dus ook volop keus in kleding die op een eerlijke manier gemaakt is, met respect voor mens en milieu. Niet alleen wordt er bewust omgegaan met de producten maar ook met de situatie waarin wij momenteel leven. “Dat is waarom wij kiezen voor deze opzet. Afgelopen mei was de eerste aangepaste Modezondag een groot succes, dus volgen we deze op corona-proof wijze op. Een traditionele Modezondag durfden we nu nog niet aan”, zegt één van de betrokken organisatoren.

Programma en activiteiten
Lange Bisschopstraat: Mirander, MHugs, Schräder, Jac hensen en Amazing Kids organiseren een modeshow met muziek van Plato. Daarnaast geven zij een goodiebag weg, gevuld met allemaal leuke dingen uit de Lange B en van andere ondernemers uit Deventer. Op drie momenten is er op gezette tijden een show midden op de Lange Bisschopstraat ter hoogte van de winkels.

  • Kleine Overstraat: Hemelse Hebbedingen: bij een besteding vanaf €50,- krijg je een paar sokken cadeau. Bovendien geldt deze dag een kassakorting van 25% op alle tassen en riemen.
  • Kleine Overstraat: De Blauwe Hand 1652 presenteert haar najaarscollectie.
  • Nieuwstraat: De Amaranth, duurzame mode: klanten ontvangen bij aankoop vanaf €50,- een heerlijk stuk Werfzeep.
  • Grote Overstraat: 100% Jezelf: klanten krijgen bij aankoop een leuke attentie van @thegoodroll.
  • Grote Overstraat: Hoge Ramen: koop je hier op modezondag je herfstoufit, dan krijg je bij besteding van €50,- een King Louie shopper cadeau. Besteed je €100,-, dan krijg je een King Louie goodiebag.

Voor meer info, bezoek www.facebook.com/Modezondagindeventer