Stedendriehoek

Bibliotheek verwelkomt de jongeren

DEVENTER – Op woensdag 30 augustus staan de deuren van de Bibliotheek Centrum wijd open voor jongeren tot 27 jaar. Tussen 9.30 en 16.30 uur kunnen ze ontdekken dat je in de bibliotheek voor veel meer terecht kunt dan alleen voor het lenen van boeken én kunnen ze zich inschrijven voor een gratis bibliotheekabonnement.

Voor een grote groep eerstejaars Saxion- en Aventus-studenten is een bezoek aan de bibliotheek dan onderdeel van hun introductiedag. Maar alle jongeren zijn welkom. Deze campagnedag is de feestelijke aftrap van de jongerencampagne die tot eind oktober zal duren. In deze hele periode krijgen jongeren een tote bag met inhoud cadeau als ze zich inschrijven. Dit kan bij alle vestigingen.

Het programma op deze dag is speciaal voor jongeren: struinen door de nieuwste BookTok-titels, chillen op het dakterras, een korte film kijken in de huiskamerbioscoop, samen in actie in een photo booth, laserprinten of een drankje bij biebcafé Freshman. Dit smaakt vast naar meer. En daarom is het gratis abonnement een aantrekkelijk aanbod. Alice van Diepen, directeur van de Bibliotheek Deventer: “We kijken enorm uit naar het bezoek van de eerstejaars studenten van Saxion en Aventus op de campagnedag! Zo kunnen we ze echt laten ervaren wat de bibliotheek te bieden heeft. Het liefst verwelkomen we natuurlijk álle jongeren uit Deventer. Want het gratis abonnement is er voor alle jongeren. Er is zoveel voor ze te halen. Dit laten we graag zien in al onze vestigingen.”

Veelzijdig aanbod

Het abonnement geeft jongeren gratis toegang tot een schat aan boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften en online cursussen. Bovendien is dit abonnement nu ook boetevrij. In alle vestigingen kunnen ze gebruik maken van de studie- en werkplekken of terecht voor informatie over de digitale overheid, zoals voor hulp bij het aanvragen van studiefinanciering. Ook worden er regelmatig workshops, schrijfcursussen, leesclubs en spelletjesavonden georganiseerd en is er ruimte voor ontmoeting en debat over diverse onderwerpen.

Scholieren, studenten en starters

De gemeente Deventer heeft dit aanbod mogelijk gemaakt en wil hiermee stimuleren dat scholieren, studenten en starters langer gebruik kunnen maken van de vele mogelijkheden die de bibliotheek hun te bieden heeft. Een bibliotheekabonnement helpt bij het bevorderen van gelijke kansen en kan ook bijdragen aan meer leesplezier. (Foto: Barbara Trienen Photography)