Stedendriehoek

Bibliotheek kleurt Gi-ga-groen

DEVENTER – Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek, hét jaarlijkse feestje waarin lezen en leesplezier voor kinderen centraal staan. Dit jaar is het thema Gi-ga-groen: over buitenspelen, de natuur om ons heen en bijzondere dieren. Ook de Bibliotheek Deventer viert de Kinderboekenweek uitgebreid met diverse spannende, creatieve en uitdagende activiteiten op de agenda.

Kinderboekenschrijver en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge laat op vrijdagmiddag 14 oktober in de Bibliotheek Centrum zien hoe bijzonder reptielen zijn en welke belangrijke rol ze hebben in de natuur. In de bibliotheken Keizerslanden, Centrum en Colmschate staat tijdens de Kinderboekenweek een boompje waaraan kinderen zelf een blaadje kunnen knutselen met hun favoriete boektitel erop. Ook kunnen kinderen in alle bibliotheken op ontdekkingstocht met de game ‘Ben jij gi-ga-groen?’ en spelenderwijs van alles leren over klimaat, natuur en vervuiling.

Kinderboekenweekspektakel
Op zondag 16 oktober vindt traditiegetrouw van 11.00 tot 15.00 uur het Kinderboekenweekspektakel plaats in de Bibliotheek Centrum. Tijdens dit spetterende kinderboekenfeestje maken kinderen kennis met kinderboekenschrijvers Mylo Freeman, Tjibbe Veldkamp, Annet Jacobs en het duo Martijn van der Linden en Maranke Rinck. Hun favoriete boek kunnen ze vinden bij de stand van Boekhandel Praamstra. Maar er is die dag nog veel meer te doen: zo komt boswachter Jeroen den Hartog vertellen over zijn werk in de natuur en geeft Studio Pretletter een schrijfworkshop. Ook worden er in de Gele Verhalenbus gi-ga-groene verhalen verteld en kan er mee gezongen worden met kinderkoor ZingDing.

Het volledige programma van het Kinderboekenweekspektakel en alle kinderboekenweekactiviteiten is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/kinderboekenweek. Voor sommige activiteiten is het nodig om vooraf een kaartje te kopen. Dat kan via de website.