Stedendriehoek

Betoverende ambiance op brocante

DEVENTER – In het hart van de krokusvakantie wordt op zaterdag 24 februari een twinkelende Kusbrocante gehouden in de Lebuïnuskerk. Met een knipoog naar het ontluikende voorjaar tonen ruim vijftig brocanteurs in de verwarmde kerk een hoge kwaliteit aan antiek, brocante en vintage. Van glaswerk, serviezen, sieraden en chique vintage kleding tot boudoir en industrieel. De lichtinval in de kerk zorgt voor een betoverende ambiance op deze sfeervolle Franse brocante, die uniek is door de entourage en door de kwaliteit die deelnemers aan het publiek tonen. De imposante kerk aan Grote Kerkhof in Deventer wordt omgetoverd in een lint van kijk- en snuffelplezier. Pluk de dag tussen 10.00 en 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 3 euro voor 15 jaar en ouder, onder die leeftijd is het gratis.

“Voor de kusbrocante hebben zich ook weer nieuwe deelnemers gemeld. Het zijn mensen die enthousiast met een eigen verzameling zijn begonnen en met hart en ziel gegrepen zijn door schoonheid, esthetiek van antieke voorwerpen, vakmanschap en kunde van oude technieken”, vertelt organisator Paul Moerkerken.

“Vintage (kleding) en design zijn geliefde woorden om ook zaken uit meer recente periodes te duiden. Maar je treft ook zilver, oud kant, fraaie bustes, frêle korsetten, schilderijen, klokken, oogverblindende serviezen en nostalgisch speelgoed aan. Van toffe plastics tot straffe curiositeiten en nog veel meer!”

De brocanteurs struinen Nederland, Engeland, Frankrijk en België af op zoek naar de meest unieke en schitterende zaken. Moerkerken: “Natuurlijk is zelf zoeken in Frankrijk het leukst, maar het is behoorlijk tijdrovend. Het is fijn als anderen dat voor je doen. Op deze kusbrocante beleven bezoekers echt de sensatie van het zoeken én vinden. Bovendien is de kwaliteit beduidend hoger omdat de markt overdekt en verwarmd plaats heeft.”

Deze brocante is een must voor liefhebbers en verzamelaars. Maar ook wie zijn huis die persoonlijke touch wil geven, voor wie uniek en oorspronkelijk wil zijn, voor wie het liefst met eigen ideeën, beelden en voorwerpen karakter wil geven aan huis en interieur, kan in de kerk zijn hart ophalen. In een lichtvoetige ambiance én met een knipoog naar de ontluikende lente wordt deze brocante een lust voor alle zintuigen.

Voor meer informatie: www.facebook.com/brocanteaandeijssel