Stedendriehoek

Ben jij ook zo’n coole kikker?

LOCHEM – Heb jij al wel eens kikkers of kikkervisjes gezien in de sloot? Heb je ze toen goed kunnen bekijken? Want zijn kikkers eigenlijk altijd glad en koud? En hoe zien salamanders er uit? Ben jij hier ook zo benieuwd naar, ga dan op zaterdagmiddag 20 mei 2017 mee met de boswachters op landgoed Velhorst. De activiteit duurt van 13.30 tot 16.00 uur; halverwege is er tijd voor koffie/thee of fris. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 7,-; voor niet-leden € 10,-. Vooraf aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten. Trek wel goede buitenkleding en laarzen aan.

Coole kikkers

In de lente worden kikkers, padden en salamanders wakker uit hun winterslaap. Ze gaan dan op zoek naar een poel om eitjes te leggen. Deze eitjes ken je misschien wel als kikkerdril. De boswachter weet nog veel meer over amfibieën te vertellen. Zo noemen we dieren die zowel op het land als in het water leven. In Nederland zijn er amfibieën in alle soorten en maten. Geen wonder want er is hier veel water en het is vochtig. Natuurmonumenten houdt goed in de gaten hoe het met deze bijzondere diertjes gaat. Help de boswachters mee en laat zien dat jij ook zo’n coole kikker bent!

 

Schepnet en zoekkaart

Je gaat deze middag zelf aan de slag met een schepnet en een loeppotje om de vangst te bekijken. Ontdek met de zoekkaart welk dier je hebt gevangen. De gevonden waterdieren worden genoteerd. Met de boswachters bezoek je een paar poelen. Ze leren je waarom de dunne huid van amfibieën niet wordt beschermd door haren, veren of schubben, zoals de huid van zoogdieren, vogels en reptielen. En hoe amfibieën overleven in de lage winter- en de hoge zomertemperaturen.

 

Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin. Koop wel van tevoren online een kaartje; er kan een beperkt aantal mensen mee. www.natuurmonumenten.nl