Stedendriehoek

Behoorlijke dichtheid aan poëzie

Het Schrijverscafé van de Kunstkring Voorst heeft tot de sluitingsdatum van 28 januari ruim twintig gedichten binnengekregen op de oproep van 13 januari. De oproep was een gedicht te schrijven op het thema ‘Samen’ van de landelijke Poëzieweek.  Op de facebookpagina van Kunstkring Voorst zijn alle gedichten gepubliceerd en te lezen.

Behalve een handjevol vaste schrijvers namen tot groot plezier van de organisatie veel anderen de gelegenheid te baat om hun poëtische kunsten te vertonen. Dit resulteerde in een berg werk voor de jury, die deze week met een glimlach, respect en plezier aan het werk gaat. Wellicht is de uitslag bekend op 3 februari, de laatste dag van de Poëzieweek.

“Ook al kunnen veel live-evenementen niet doorgaan, we hebben toch best veel online mogelijkheden”, vindt Lis van der Geer van het Schrijverscafé van de Kunstkring in Twello. “Het was een waar genoegen om al deze mooie gedichten te ontvangen en als eerste te mogen lezen. Enkele dichters waren trouwens zo enthousiast dat ze twee gedichten inzonden, maar dat was niet volgens afspraak. Evenals een soms veel te lang gedicht dat niet op een A4 past.”

Na inzending zijn de gedichten op de Facebookpagina van Kunstkring Voorst geplaatst. “Het zou fijn zijn als het publiek daar ook nog eens op reageert. Al is het maar met een duimpje omhoog! Als dichter wil je immers wel gelezen worden.” Jaarlijks is de Poëzieweek in zowel Nederland als Vlaanderen zeer actueel. De Poëzieweek is van 28 januari tot 3 februari. Ook in deze regio is men er dus druk mee.

E-book

Een deskundige jury gaat met de inzendingen aan het werk. Van alle gedichten blijven drie genomineerden over. Deze drie worden online gepubliceerd. Hieruit wordt de winnaar gekozen. “Die publiceren we op onze nieuwe website en op Facebook van de Kunstkring Voorst. De ultieme winnaar verdient een interessante boekenbon. De nummers 2 en 3 krijgen een eervolle vermelding, een kleinere bon en een uitnodiging om hun gedicht voor te dragen voor publiek tijdens het allereerste Schrijverscafé dat weer fysiek in Twello kan plaatsvinden. In een later stadium verschijnt een e-book met de titel ‘Samen’, waarin al deze mooie gedichten verzameld zijn.”