Stedendriehoek

Bathmens Contact Team wintnaanmoedigingsprijs SVOD

DEVENTER – In de Deventer Schouwburg vond vorige week de jaarlijkse uitreiking van de aanmoedigingsprijzen van de Stichting Vrienden Ouderenwerk Deventer (SVOD) plaats. In het openingswoord schetste voorzitter Gerda Schepers in het kort de doelstelling van de stichting, namelijk het stimuleren van vrijwilligers die zich inzetten voor ouderen in de gemeente Deventer en daarmee ook een bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming van de ouderen.

De voorzitter van de jury, dr. Clemens Hogenstijn, die het juryrapport uitbracht, wist de spanning bij de drie genomineerden uit de in totaal tien inzendingen goed op te bouwen. De uitreiking werd ludiek omlijst door een optreden van het duo Jozka van Vuure en partner. Jan Jaap Kolkman, wethouder van de Gemeente Deventer, reikte de prijzen uit.

De derde prijs van €200,-, vergezeld door bloemen, ging naar de Sportinstuif 55+ in Deventer.
Hun doelstelling ‘sporten voor alle Deventenaren van 55+ en ouder’ gaat na 30 jaar nog steeds op.
De tweede prijs van €300,- en een bos bloemen ging naar scootmobielvereniging De Deventer Stokvisrijders. Zij organiseren scootmobieluitjes en soos- en bingomiddagen.

De winnaar werd het Bathmens Contact Team. Zij koppelen een (hulp)vraag aan iemand die iets voor een ander wil doen, waarbij de hulpvrager niet met zijn vraag bij een bestaande (vrijwilligers)organisatie terecht kan. Zij werken met 60 vrijwilligers. De prijs van €1.000,- en bloemen, evenals een fraaie wisseltrofee werden overhandigd. Ieder jaar wordt de naam van de prijswinnaar op de trofee geëtst.