Stedendriehoek

Anders kijken naar plastic

TWELLO – Onze leefomgeving is gevuld met plastic. We vinden het overal, zelfs in de natuur. Fotocollectief Twello, een groep van tien fotografen uit de omgeving, maakte daarom een serie over wegwerpplastic, in samenwerking met professioneel fotografe Johanna Minnaard. De bibliotheek van Twello, gevestigd aan het Marktplein, heeft ruimte vrijgemaakt om de foto-expositie ‘Anders kijken naar plastic’ te kunnen laten zien. De expositie is gratis te bezichtigen tot vrijdag 8 maart.

De unieke expositie van lokale fotografen kwam tot stand naar aanleiding van een fotorapportage van professioneel fotografe Johanna Minnaard. De serie die ze maakte over wegwerpplastic inspireerde het fotocollectief Twello om, samen met haar, het gebruik van plastic onder de aandacht te brengen. Plastic gaat immers eeuwen mee, maar we gebruiken het soms slechts enkele minuten.

Eigen verhaal bij plastic

“We zijn blij dat de bibliotheek ruimte heeft gemaakt voor onze expositie. Eerder was de serie al te zien in het gemeentehuis en in een school in Deventer. Wie het destijds gemist heeft, krijgt een nieuwe kans. Je kunt er immers niet omheen. Plastic is een onderdeel van ons dagelijks leven. Met deze expositie vragen wij ons af: is plastic slecht, of is het de manier waarop wij ermee omgaan? Iedere fotograaf vertelt met zijn of haar foto een eigen verhaal bij het gebruik van plastic”, zegt Marianne, een van de leden van het fotocollectief.

Fotoshoot

Bezoekers hebben ook de kans om een fotoshoot te winnen. Wie de kruiswoordpuzzel die te vinden is in de expositieruimte, volledig ingevuld achterlaat, zal daarmee meedingen in de loting. De fotografen van het fotocollectief zullen vier winnaars kiezen, die een fotoshoot aangeboden krijgen.

Meer uit je camera halen

Het fotocollectief Twello komt eens in de zes weken op woensdagavond bij elkaar om themafoto’s te bespreken, en elkaar tips geven over hoe het anders of beter kan. Door samen te kijken en in gesprek te gaan, leren de leden van elkaar. Iedere fotograaf met basiskennis is dan ook van harte welkom om zich aan te melden, en op een laagdrempelige manier te leren om meer uit hun camera te halen. Wie interesse heeft kan vrijblijvend contact opnemen met Joop van de Velde (06-22926647) of Gerrit Bosch (06-53210394). Meer informatie is beschikbaar via www.fotocollectieftwello.nl.