Stedendriehoek

Andermans Veren Live! in Cultuurhuus Braakhekke

BATHMEN – De inwoners van Bathmen en de wijde omgeving kunnen zich de laatste jaren regelmatig in Bathmen laven aan een cultuuraanbod dat redelijk uniek is voor zo’n betrekkelijk klein dorp. Dat komt mede doordat Cultuurhuus Braakhekke, via beheerder Hanny Biemolt, samen met een tiental andere kleinere theaters in Salland meedoet aan de organisatie Kleine Podia Salland.

“In gezamenlijk overleg stellen zij een programmering samen met een heel gevarieerd cultuuraanbod. Daar profiteren dan alle deelnemers van en dus ook Cultuurhuus Braakhekke. De bedoeling is theater, cabaret en muziek in allerlei vormen te brengen in een gastvrije, intieme omgeving waar je op de fiets heen kunt of waar je vlakbij gratis je auto neer kunt zetten”, aldus Evert van de Weg.
In die serie is er op zaterdag 28 januari in Cultuurhuus Braakhekke een mooi optreden van het succesvolle collectief Andermans Veren Live! met hun programma ‘Er is altijd een derde’. Kick van der Veer, presentator van het radio- en televisieprogramma Andermans Veren, stelde dit programma samen. In dit programma brengen Jurrit de Bode, Dorien Haas, Bas Marée, Jelle Amersfoort en Johan Hoogeboom een aantal juweeltjes van het Nederlandse theaterlied op de planken. Zij laten de mooiste melodieën horen in een wat modernere versie en de toehoorders zullen verrast zijn door hun nieuwe kijk op de oude hits.
De kleinkunstenaars kennen elkaar al veel langer van de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze zingen allemaal en de instrumenten gaan bij dit theaterconcert van hand tot hand. Jelle Amersfoort: “Ik ben erbij vanaf de oprichting in 2008. We begonnen met de voorstelling Quellijnstraat 64. Al na enkele voorstellingen bleek dat we onze leraar liedtekstinterpretatie, Johan Hoogeboom, nodig hadden om onze gezamenlijke voorstelling naar een hoger plan te tillen. Vanaf dat moment werd gekozen voor de naam Andermans Veren Live! Kick van der Veer, die dit programma op de radio presenteert, helpt ons met het uitzoeken van ons repertoire.’’
Ook Bas Marée is vanaf het eerste uur bij het optreden met Andermans Veren Live! betrokken geweest. De huidige voorstelling is het derde programma van het collectief Andermans Veren Live! Marée: “Ik hou erg van Nederlandstalige theaterliedjes en zie die als nationaal cultureel erfgoed. Daarom vind ik het geweldig dat we een concept hebben gevonden om al die prachtliedjes te mogen uitvoeren.’’ Dorien Haan is bekend van de vele theatervoorstellingen waarin zij speelde, zoals Doe Maar, de musical en Ja Zuster, Nee Zuster. Ook de andere leden van het collectief hebben de nodige toneelervaring achter zich, die hen de nodige successen heeft gebracht. Als deze vijf de mooie liedjes van onder anderen Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ivo de Wijs, Ramses Shaffy en Het Goede Doel ten gehore gaan brengen, dan belooft dat wat op 28 januari om 20.30 uur in de theaterzaal van het Cultuurhuus.
Voor meer informatie, zie de website www.cultuurhuusbraakhekke.nl (Foto: Govert de Roos)