Stedendriehoek

Alle kleuren van de regenboog

Vanaf 14 november staat Museum De Waag er gekleurd op. Het museum presenteert dan de nieuwe tentoonstelling Face It, met verhalen van LHBTIQ+’ers uit Deventer. Aanleiding vormt het 50-jarig bestaan van COC Deventer.

Face It is de nieuwste tentoonstelling van Museum De Waag en vertelt over vijftig jaar geschiedenis van niet-hetero’s in Deventer. Die strijd begon met de oprichting van COC Deventer in 1972.

Lesbisch, homo, bi, trans of queer, de positie van LHBTIQ+ in de samenleving staat volop in de belangstelling. Face It geeft bezoekers een inkijk in deze regenbooggemeenschap in Deventer en laat zien dat strijd voor een gelijkwaardige positie binnen de samenleving nog altijd actueel is. Maarten (37), Ralph (61) en Jace (19) – op de foto van links naar rechts -leveren allen een bijdrage aan de tentoonstelling.

Ontmoetingsruimte in kelder

Op de begane grond maak je kennis met de historie en evolutie van LHBTIQ+ in Deventer. Betrokkenen vertellen over hun persoonlijke zoektocht naar hun seksuele identiteit en hoe hun omgeving daarop reageerde. De kelder van De Waag wordt ingericht als ontmoetingsruimte, waar COC-leden, scholieren en studenten activiteiten organiseren en met bezoekers in gesprek gaan.

De landelijke versoepelingen rondom het coronavirus maken een spontaan bezoek aan het museum weer mogelijk. Omdat Museum De Waag is aangemerkt als zogeheten ‘doorstroomlocatie’, is testen voor toegang of het verplicht moeten overleggen van een coronacheckbewijs niet nodig. Alle informatie voor een bezoek aan De Waag is te vinden op de website www.museumdewaag.nl.