Stedendriehoek

Alex Hogeslag wint Veiligheidsprijs 2016 Deventer

DEVENTER – Alex Hogeslag is de winnaar van de Veiligheidsprijs 2016 Deventer. Burgemeester Andries Heidema overhandigde hem vorige week de prijs namens het college van burgemeester en wethouders.

Hogeslag krijgt de prijs onder andere vanwege zijn grote betrokkenheid bij het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in Deventer. Een samenwerkingsverband waarin hij samen met andere ondernemers, MKB, politie, brandweer en gemeente werkt aan een veilig ondernemersklimaat in Deventer.

Als secretaris van het Keurmerk in Deventer steekt hij al jaren veel energie in acties die bijdragen aan een veiliger ondernemersklimaat, voor het personeel en de klanten. Zo traint hij winkeliers en winkelpersoneel en stimuleert ze om veiligheidsmaatregelen te nemen. Ook ontwikkelde Hogeslag mede de KVO-App. Hiermee kunnen ondernemers snel informatie uitwisselen, bijvoorbeeld over winkeldieven. De app was een primeur voor Nederland.

Jaarlijkse prijs
De Veiligheidsprijs reikt de gemeente jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die uitzonderlijk bijdraagt aan de veiligheid in Deventer. Eerdere winnaars waren Bewonersinitiatief Voorstad Oost (2015) en Stichting Bedrijvenparkmanagement (2014).