Stedendriehoek

Adembenemende circusdag in AZC

SCHALKHAAR – Het WOLKENTHEATER kondigt met groot enthousiasme de komst van het rondreizende festival Circus Oriental aan, dat deze zomer langs een dertigtal asielzoekerscentra door heel Nederland trekt. Geïnspireerd door Sprookjes van 1001 Nacht, wil de theatergroep kinderen met traumatische ervaringen even weghalen uit hun dagelijkse realiteit en ze onderdompelen in een wereld vol magie, verwondering en vreugde.

Voor kinderen in AZC’s is de zomervakantie vaak een moeilijke periode, met gesloten scholen en weinig afleiding. Terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen achter. Het WOLKENTHEATER organiseert daarom een vrolijke circustournee langs diverse AZC’s, om deze kinderen een bijzondere ervaring te bieden. In de open lucht wordt een festivalterrein gecreëerd, compleet met kleurrijke tenten, wapperende vlaggetjes en gezellige tafels en bankjes. Het hoogtepunt van de dag is de voorstelling zelf, waarin de kinderen van de AZC’s samen met de spelers van het WOLKENTHEATER optreden. Als afsluiting van deze bijzondere dag staat een vrolijke circusdisco gepland, waarbij limonade en koekjes niet ontbreken. De voorstelling is zaterdag 29 juli om 15.00 uur te zien in het AZC in Schalkhaar.

Het WOLKENTHEATER, opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, heeft als doel om kinderen met een traumatisch verleden weer vreugde te laten ervaren, zorgeloos te laten genieten en simpelweg weer kind te laten zijn. De stichting nodigt het publiek uit om hen te steunen via de website wolkentheater.nl.