Stedendriehoek

Aanpassingen aan Fietsnetwerk Salland

DEVENTER – Momenteel wordt gewerkt aan het verbeteren van het Fietsnetwerk in Salland. Knelpunten worden opgelost, er komt meer beleving in de routes, nieuwe fietspaden worden in het netwerk geïntegreerd en er worden nieuwe themafietsroutes ontwikkeld.

Fietsers die gebruik maken van het Fietsnetwerk Salland moeten de komende tijd rekening houden met aanpassingen en omleidingen in verband met de werkzaamheden.

De aanpassingen op de Sallandse Heuvelrug zijn klaar. In de rest van Salland worden nu aanpassingen gedaan. Er worden routebordjes verplaatst en panelen vervangen. Tijdelijk kunnen er onduidelijke situaties ontstaan, maar uiteindelijk dragen ze bij aan nog meer fietsplezier met nieuwe routes en een betere beleving van het gevarieerde Sallandse landschap.

Door de aanpassingen is de fietskaart voor de regio niet meer actueel. De nieuwe kaart verschijnt begin volgend jaar. Op de website sallandnatuurlijkgastvrij.nl staan al kaarten met de nieuwe situatie. Volg Twitteraccount @SallandTourist voor de laatste ontwikkelingen. Een aantal nieuwe fietsroutes in het Fietsnetwerk Salland worden via themabewegwijzering bewegwijzerd.

Voordat in 2017 het fietsseizoen begint, verschijnt een Rondje Salland, een Rondje Deventer en een Rondje Sallandse Heuvelrug. Deze nieuwe fietsroutes en bijbehorende routeboekjes zijn dan verkrijgbaar bij de VVV-kantoren en Tourist Info’s in Salland.