Stedendriehoek

Aanpassing hondenlosloopgebieduiterwaarden De Worp

DEVENTER – In de uiterwaarden tussen de spoorbrug en het Worpplantsoen legt de Willem Waanders Werkgroep een natuurspeelplek aan. Nu nog is dit gebied onderdeel van het hondenlosloopgebied. Om de aanleg van de natuurspeelplek mogelijk te maken, verkleint de gemeente het hondenlosloopgebied.

Ondanks de verkleining blijft het hondenlosloopgebied groot genoeg om honden vrij te laten rennen. Het blijft voor hondenbezitters mogelijk om een onafgebroken route te wandelen. Om de honden niet op de speelplek te laten komen, wordt die omheind met een hek. Langs de natuurspeelplek blijft een strook hondenlosloopgebied behouden. Bovendien zijn honden wat de initiatiefnemers betreft welkom om de speelplek aangelijnd te doorkruisen.

De gemeente staat open voor eventuele initiatieven van hondenbezitters uit de wijk. Goede ideeën, zoals een hondenkwispelveld in het Gooikerspark, zijn welkom.

De gemeente heeft van een bewoner, Willem Waanders, uit de wijk De Hoven een legaat ontvangen. Als voorwaarde is gesteld dat de schenking wordt besteed aan de verfraaiing van het Worpplantsoen. Een van de plannen van de werkgroep is de aanleg van de speelwildernis Woeste Willem’ in het uiterwaardengedeelte van het Worpplantsoen.