Stedendriehoek

Aandacht voor vrouwen op de werkvloer

Foto: Ronald Hissink

Kansen en rechten voor mannen en vrouwen zijn nog lang niet gelijk, ook al denken velen dat het glazen plafond een begrip uit de oude doos is en dat gelijkheid geen issue meer is. Dat kan zo niet langer, vinden Alissa van den Berg, Sanne Terlouw en Laura Faber. Onlangs zijn zij begonnen met het organiseren van een serie inspirerende, interactieve bijeenkomsten in de Deventer Schouwburg, met de titel ‘Vrouwen op de werkvloer’.

Het Deventer bedrijf Bureau de Werkvloer wil de positie van vrouwen verbeteren en organiseert daarom de zesdelige serie. Een paar actuele voorbeelden: nog steeds verdienen vrouwen minder dan mannen in dezelfde functie. Daarnaast werken vrouwen nergens in Europa minder dan in Nederland. En meer topmannen heten ‘Peter’, dan dat er topvrouwen zijn bij de honderd grootste Nederlandse bedrijven. De Deventer Schouwburg en de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing onderstrepen die urgentie en bieden daarom dit podium.

De eerste bijeenkomst is inmiddels achter de rug, maar in het nieuwe jaar staan nog op het programma: Als ik nee zeg, voel ik me schuldig (7 januari); De ‘huishoudoorlog’ (15 februari); Sollicitatie, ambitie en motivatie (17 maart); De presentatie van een zakelijke vrouw (21 april); Met mannen op de werkvloer (12 mei). Alle bijeenkomsten duren van 20.30 tot 22.00 uur, zonder pauze. Kaarten kosten 19 euro en zijn te bestellen via: deventerschouwburg.nl/programma/vrouwen-op-de-werkvloer.