Politiek

‘Gebruik je verstand en ga stemmen’

DEVENTER – Woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Als je stemt, beïnvloed je wat er gebeurt in jouw provincie en waterschap. Ook heb je invloed op de verkiezing van de Eerste Kamer.

door Gerreke van den Bosch

“De partij die jíį steunt is de partij waar je toekomst op leunt”, vat ingenieur/adviseur duurzame energie Wieland Koornstra het kort en krachtig samen. Koornstra is raadsopvolger voor de SP in Deventer en lijstduwer bij de komende verkiezingen.
Koornstra: “Een eerlijk, rechtvaardig en sociaal geluid terugbrengen in de raad is hard nodig. Hoe het laatste jaar mij bevallen is? Nou, ik zit met kromme tenen in de raadszaal. Zo bekijk ik ook de provinciale en landelijke politiek. Momenteel zijn er meer dan zes crises: huisvesting; zorg; energie; openbaar vervoer; inflatie; vreemdelingenbeleid en dan nog meer in stilte het onderwijs. Aan dit alles ligt slecht beleid ten grondslag: wetgeving die onvoldoende aan de praktijk getoetst is en adviezen van Centraal Planbureau en het Sociaal en Cultureel Planbureau die genegeerd werden. Bij komende verkiezingen stem je niet alleen voor de provincie, maar óók voor de Eerste Kamer die wetten en dus beleid goedkeurt. Je wilt toch dat daar mensen zitten die jouw vertrouwen waard zijn! Door jouw stem uit te brengen, voorkom je dat deze verloren gaat of naar de verkeerde partij. Dat moet je niet willen, vooral niet nu met de plannen rondom de nieuwe ‘casino’ pensioenwet. Als deze erdoor komt,  betekent dit dat de pensioenfondsen geld kunnen lenen met jóuw geld als onderpand. Dit voorkom je door niet te stemmen op gevestigde partijen die de afgelopen dertig jaar in de regering hebben gezeten of fout beleid hebben gesteund, zoals PvdA, D66, VVD, CDA en ChristenUnie. Naast de pensioenwet zijn energie en vervoer ook een heet hangijzer. De SP wil dat de gemeente en provincie hiervoor weer lokaal bedrijven op gaan zetten. Dat was vroeger ook zo en dat kan wel degelijk, kijk maar naar de gemeente Losser. Het kan allemaal, het is een kwestie van willen en dat begint al bij de kiezers die bepalen welke partij er zit. Dus gebruik je democratisch recht, zo heb je invloed op de politiek en jouw toekomst en die van je kinderen. Gebruik je verstand: zet de pensioenwet aan de kant”, is Koornstra zijn advies aan de kiezer.

Foto:

Wieland Koornstra steunt kiezers met praktisch advies.