Stedendriehoek

26e editie André’s Bacchustoernooi

DEVENTER – Dit jaar zal door de Deventer Jeu de Boules Club KARRO-DEUX op zondag 20 augustus voor de zesentwintigste maal het traditionele André‘s Bacchustoernooi voor de Deventer Horecaondernemingen worden georganiseerd. Dit evenement wordt gedragen door de horecaondernemers in Deventer, maar de volledige organisatie ligt in handen van DBC Karro-Deux.

In 1991 is door André Slingschröder het initiatief genomen om jeu de boulesteams van de Deventer horecabedrijven met elkaar te laten strijden om de Bacchus Wisselbokaal. Het is uitgegroeid naar een grootse jaarlijkse ontmoeting in Franse sferen op de Brink in onze stad. Ter nagedachtenis aan de initiatiefnemer is na zijn overlijden zijn voornaam toegevoegd aan de naam van het toernooi: André’s Bacchustoernooi.

De deelnemende horecabedrijven kunnen meerdere teams inschrijven. Omwille van de sportiviteit mag per team slechts één speler lid zijn van een jeu de boules vereniging. Elk team speelt 5 wedstrijden van dertig minuten. De tegenstander is door loting bepaald.

Het André’s Bacchustoernooi start zondag 20 augustus om 11.00 uur met de voorrondes; deze duren tot circa 15.00 uur, waarna de kwart- en halve finales zullen worden gespeeld. De finale is gepland om circa 17.00 uur. Daarna worden de prijzen uitgereikt en natuurlijk ook de wisselbekers voor de winnaars.

Voor dit toernooi wordt op die dag de Brink omgetoverd in een jeu de boulesterrein met maar liefst 36 banen. Daarop is ruimte voor 216 spelers. De Deventer Boules Club, DBC KARRO-DEUX, verzorgt de aanleg van de banen, de organisatie van het toernooi en de wedstrijdleiding.