Stedendriehoek

24 uur Social Hydrogen Challenge steekt mensen hart onder de riem

DEVENTER – De 24 uur Waterstof Challenge, oorspronkelijk gepland op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei, kan vanwege het coronavirus helaas niet plaatsvinden. Normaal gesproken nemen hier ongeveer 25 teams aan deel wat uiteraard nu, vanwege het coronavirus, niet mogelijk is. “Juist vanwege dit coronavirus willen wij Nederlanders een hart onder de riem steken en heeft de organisatie van de 24 uur Waterstof Challenge samen met Stichting Present Deventer de 24 uur Social Hydrogen Challenge bedacht en op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei gepland.”

Het plan is om diverse hulpvragen uit te voeren die door verschillende landelijke Present stichtingen worden of al zijn aangereikt. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij gemaakt door kleinkinderen afleveren bij oma of bedrijven die iets leuks willen doen voor hun relaties waaraan ze door de maatregelen minder aandacht hebben kunnen schenken. Om de verzoeken die uit het hele land zullen komen zo goed mogelijk te kunnen bedienen starten zij vanuit de regio Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel en doen veel andere provincies aan.

Start in Deventer

Om 09.30 uur geeft Menno van Luijn, programmamanager Waterstof van de Cleantechregio, de aftrap van de 24 uur Social Hydrogen Challenge bij de Gasfabriek in Deventer. Arjan de Putter (24 uur Waterstof Challenge en Deventenaar), haalt daar een pakket op bij Marco Kok, directeur MKB Deventer, ter verspreiding bij de vijf lokaties van Solis in Deventer.

Volg ons live!

De waterstof voertuigen zien gedurende deze 24 uur online te volgen en van iedere uitvoering kan een foto of videomoment worden gemaakt. Uiteraard worden alle hulpvragen uitgevoerd op gepaste afstand en overige coronaregels.