Stedendriehoek

65-Jarigen geven eigen gezicht aan jubileumexpositie fotoclub

DEVENTER – Veertien 65-jarigen tonen ‘hun’ Deventer stekkie op een speciale foto. De bijzondere opnames zijn onderdeel van de jubileumexpositie van de Deventer Foto Kring, die van 4 tot 20 augustus is te zien in de Lebuïnuskerk in Deventer.

De organisatoren konden de afgelopen twee coronajaren hun jaarlijkse expositie niet houden en zijn blij dat in 2022 toch weer bezoekers uitgenodigd kunnen worden naar de Lebuïnuskerk te komen. Over het idee van de 65-jarigen zegt Hans de Geus, voorzitter van de Deventer Foto Kring, het volgende: “Dit jaar bestaat onze fotoclub 65 jaar en we wilden tijdens onze expositie hier op een leuke manier bij stilstaan. Zo kwamen we op het idee om Deventenaren die dit jaar 65 zijn geworden, uit te nodigen zich te laten fotograferen op een voor hen speciale plek in Deventer. Dit leverde veertien reacties op met uiteenlopende plekken: van de vroegere werkplek tot het stadion van Go Ahead Eagles.” De op grote borden opgehangen foto’s zijn gemaakt door negen fotografen en krijgen een speciale plek op de expositie.
Naast deze bescheiden jubileumexpositie wordt de Lebuïnuskerk ruim gevuld met werk van de DFK-fotografen. Ruim honderd foto’s met uiteenlopende onderwerpen zijn hier te zien. Een jury, bestaande uit Ellen Groenewegen, Femke Teussink en Friso Kooijman, zal de drie winnende foto’s selecteren. De maker van de beste foto krijgt de DFK-zilveren camera uitgereikt. De foto die door de bezoekers als beste wordt beoordeeld, krijgt de publieksprijs. De expositie is te zien op maandag tot en met zaterdag en op zondag 7 augustus, van 11.00 tot 17.00 uur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Foto’s: Foto van Hein Hendrikx, winnaar DFK-zilveren camera 2019. Renato David: “Mijmerend aan de oever van de Singel over de vergankelijkheid van alles, maar toch dankbaar voor de superfijne tijd die ik als kind daar heb meegemaakt; zo vlak bij de stad en toch zo heerlijk buiten. In de zomer hielden we hier met onze van rietstengels gemaakte zeilbootjes wedstrijden. ’s Winters als er ijs lag was de Singel ons ijshockeydomein.” (Foto: Pieter Leeflang)