112

Project SV Helios genomineerd voor landelijke vrijwilligersprijs

DEVENTER – Vorige week is bekend gemaakt welke 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers zijn genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. Zij zijn gekozen uit ruim 400 inschrijvingen. De winnaars ontvangen op woensdag 7 december, de Internationale Vrijwilligersdag, hun prijs uit handen van staatssecretaris Van Rijn van VWS. Ook het publiek kan een winnaar kiezen; dat kan vanaf nu stemmen op zijn favoriete project of vrijwilliger.

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de Vrienden Loterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van €500,- tot €5.000,-. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek, dat tot en met 7 december via vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen op zijn favoriete genomineerde.

Het project van SV Helios ‘WIJ (K) VOOR ELKAAR’ is een van de genomineerden. “Onze sportvereniging geeft een boost aan maatschappelijke ontwikkeling. En niet zo’n beetje ook. De vereniging verbindt de wijk. Doelbewust. Onze locatie benutten wij meer dan voor voetbal alleen: dagbesteding, kinderopvang, ontmoeting en activiteiten, werk. Een voorliggende voorziening. Wij zijn open van 08.00 tot 23.00 uur. Wij vervullen een grote maatschappelijke rol samen met verbindingscentrum de Fontein op Colmschate Zuid. Onze (keten)partners zijn gemeente Deventer, sport-, zorg-, welzijns- en onderwijsorganisaties, evenals bedrijven van het aanliggende bedrijventerrein en overige maatschappelijke instellingen”, aldus clubvoorzitter Grace Brok. “250 Vrijwilligers van de voetbalvereniging en 65 nieuwe vrijwilligers zetten zich in voor onze gastvrije club. We hebben een vrijwilligersbeleid met visie: enthousiasmeren, verbinden en empoweren staan daarbij centraal. SV Helios wil een vereniging zijn die de wijk verbindt, met sport als insteek. En dat levert mooie activiteiten op, zoals sporten met dementerenden. Resultaat? Een jaar terug stond het complex overdag leeg, nu zijn er elke dag 100 mensen te vinden!”
Er kan vanaf nu gestemd worden op SV Helios via de website www.vrijwilligersprijzen.nl