112

Deventer opnieuw opgeschrikt door twee autobranden

DEVENTER – Afgelopen nacht gingen er weer twee auto’s in vlammen op in Deventer. De eerste autobrand werd om 02.15 uur gemeld. De brandweer was snel ter plaatse.

Op een parkeerplaats bij een flat aan de Havezatelaan stond een auto volledig in brand. De vlammen sloegen uit de auto. Het lukte de brandweer om overslag te voorkomen naar naastgelegen auto’s.

De eigenaar van de auto, lag op het moment van de brand te slapen. Nadat de brand was geblust werd er rondom de auto een lintje gespannen. De politie vermoedt namelijk dat er sprake is van brandstichting.

De tweede brand werd twee uur, nadat de brandweer gealarmeerd werd voor de eerste autobrand, ontdekt. De brandweer kreeg rond 04.15 uur een melding dat er aan de Heleen Ankersmitstraat een auto in brand zou staan. Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval. De brandweer liet een extra waterwagen ter plaatse komen, omdat er geen brandkranen in de omgeving aanwezig waren. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon ook hier niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De politie gaat vandaag in de loop van de dag verder onderzoek doen naar de autobranden.

De politie doet ook onderzoek of deze autobranden gelinkt zijn aan de eerdere negen branden.