112

Auto vermoedelijk in brand gestoken Deventer

DEVENTER – Op de Ceintuurbaan is even na 5 uur geprobeerd een auto in brand te steken. Na korte tijd is het vuur vanzelf gedoofd. Een krantenbezorger ontdekte de brandende auto, zag vlammen en kort daarna een knal door het klappen van de band. De bezorger had geen mobieltje bij zich en belde aan bij naastgelegen woningen om 112 te kunnen bellen. Uiteindelijk bleek het vuur vanzelf te zijn gedoofd. Waarschijnlijk is het vuur ‘uitgeblazen’ door het uit elkaar knallen van de band. De band is lek en de wielkap is zwart geblakerd. Bovenop de band ligt nog een plastic tasje met onbekende inhoud. Ook lijkt er een (brandbare) vloeistof over de zijkant van de auto te zijn gespoten. 

De politie heeft grote hekken laten komen om de incidentlocatie af te schermen van publiek, zodat er bij daglicht sporenonderzoek gedaan kan worden. Meestal verbranden bij een autobrand alle bruikbare sporen van de dader en heeft onderzoek weinig zin, dus nu er nog bruikbaar materiaal is om te onderzoeken wordt er direct groot op ingezet door de politie.

Deventer, en ook specifiek dit stukje van de Ceintuurbaan, heeft al lange tijd te kampen met autobranden. In totaal zijn er dit jaar (inclusief vannacht) al 20 verdachte autobranden geweest waarbij 28 voertuigen total-loss of zwaar beschadigd raakten. De schade van vannacht van relatief mee en blijft waarschijnlijk bij een lekke band. Op dit stuk van de Ceintuurbaan zijn de afgelopen jaren al 4 autobranden geweest, zelfs nagenoeg in dezelfde parkeervakken als vannacht.